Utilizarea unui corset pentru coloana

De multe ori se întâmplă să întâmpinăm dureri ale spatelui, pur și simplu simțim că ne doare coloana vertebrală, iar noi acționăm în consecință. În general ne apucăm să căutam pe internet motivele pentru care ne doare spatele și ajungem să credem că suferim de cine știe ce boală. În general în momentul în care întâmpinăm o problemă de sănătate trebuie să mergem în cel mai scurt timp la medic pentru că doar acesta este capabil să ne pună un diagnostic, oricât de documentați am fi noi nu ne putem autodiagnostica.

În cazul durerilor de spate oamenii uneori apeleaza la un corset pentru coloana, dar de asemenea un astfel de lucru se face doar la îndrumarea medicului după niște indicații foarte clare și stricte.

Dacă utilizăm necorespunzător un astfel de corset putem să ne pricinuim singuri mai multe probleme. De exemplu un corset aplicat zonei lombare nu poate fi purtat mai mult de două săptămâni, iar utilizarea acestuia trebuie îmbinată cu exerciții de gimnastică pentru a putea fi eficient.

Corsetele pot fi utilizate și atunci când de exemplu spatele este supus unui efort mai ridicat, când stăm foarte mult în picioare de exemplu sau când mergem la sala, pentru a putea păstra o poziție a coloanei vertebrale cât mai corectă. Foarte important este următorul lucru, corsetul nu trebuie sa fie subdimensionat, adică el trebuie să fie destul de înalt astfel încât el ca și dimensiuni teoretic ar trebui să se întindă de la nivelul primelor coaste de sus și până la porțiunea de început a oaselor bazinului.

Pe site-ul www.artromedicale.ro puteți găsi absolut toate informațiile necesare privind orice tip de corsetele dar și alte dispozitive medicale care ajută la vindecarea diferitelor fracturi sau întinderi musculare.

Prețurile acestor corsete variază între șaptezeci și trei sute de lei depinzând și de materialul din care sunt alcătuite corsetele.