Top 3 unelte de nelipsit dintr-o gospodarie

In ultima vreme am ceva mai mult timp liber si pentru ca nu-mi place sa pierd vremea am inceput sa fac chestii prin curte. Cine sta la casa si zice ca n-are nimic de facut/reparat/intretinut/modificat prin curte sigur minte. Intotdeauna se gaseste vreo chestie.

Fiindca n-am mai bricolat aproape niciodata, am simtit pe pielea mea cum e sa vrei sa faci un lucru dar sa nu ai resursele necesare. In cazul meu, n-am avut aproape nicio unealta cu adevarat utila. In afara de o cheie reglabila, cutite si cateva surubelnite n-am gasit in casa nimic altceva cu care sa-mi fac treaba.

Dupa cateva ture de cumparaturi pe la magazinele de bricolaj din oras si dupa ce am vazut cum e sa ai niste unelte bune la indemana atunci cand ai nevoie de ele, am facut un top 3 unelte de nelipsit dintr-o gospodarie.

  • Seturi de chei, surubelnite, imbusuri. Te vei trezi ocazional ca vrei sa montezi o mobila cumparata de pe internet, sa mai strangi suruburile de la scaunul de birou cand incepe sa se deplaseze necontrolat sau mai stiu eu ce alte situatii. E dureros sa n-ai macar o surubelnita in casa.
  • Roaba de calitate. Am avut de mutat mai multe lucruri grele dintr-o parte in alta. Ca sa evit o durere zdravana de spate am cautat niste roabe de vanzare si mi-am facut treaba. Se dovedesc a fi chiar mai utile de atat in situatii precum caratul materialelor de constructie. Sfat: roaba trebuie spalata dupa ce transporta ciment, altfel o sa se intareasca pe ea si nu-l mai dati jos de acolo.
  • Cutit pe care te poti baza. Fie ca ai de cioplit o bucatica de lemn, de taiat o sfoara sau alte chestii de casa & gradina, un cutit este esential. Nu va trebuie o baioneta de 30cm, ca nu sunteti in jungla, dar nici o lama de 5cm. Undeva pe la 15cm e ok pentru un cutit de gradina. Ca si branduri, recomand Fiskars sau Mora.