Karma exista sau nu?

Se spune că o faptă bună va fi întodeauna răsplătită la rândul ei cu ceva bun iar cu faptele rele viceversa, mai pe scurt Karma. Multe persoane nu cred în acest lucru, eu personal mă număram printre aceste persoane până acum ceva timp când am observat că lucrurile nu stau chiar așa.

La acel moment aveam o atitudine negativă și eram răutăcios și indiferent cu majoritatea oamenilor din jurul meu. Nu ascultăm părerile celorlalți, îi desconsideram și credeam că eu dețin adevărul absolut și că doar eu am dreptate. Drept urmare încet încet am observat că parcă îmi mergea din ce în ce mai rău pe toate planurile posibile.

Așa că am stat puțin, și am meditat ajungând să îmi pun întrebarea “Ce fac greșit?”. Și în clipa următoare mi-am dat seama că atitudinea mea față de ceilalți era răspunsul. Așa că treptat am încercat să îndrept lucrurile, să îmi cer scuze de la fiecare persoană cu care m-am comportat așa cum nu ar fi trebuit și am încercat ca de ori câte ori am avut ocazia să ajut pe cineva, să o fac.

Nu mare mi-a fost mirarea când am observat că după toate acestea lucrurile din viața mea începeau să se îndrepte și eu persoanl începusem să fiu mai fericit și să mă bucur și de cele mai mici lucruri din jurul meu, pe care alți probabil le consideră nesemnificative.

De atunci și până acum am încercat să fiu o persoană constantă, o persoană bună, pe cât posibil. Ori de câte ori cineva mi-a greșit sau m-a enervat, am încercat să îi explic frumos că ceea ce a facut nu a fost în regulă, iar dacă vedeam că nu mă ascultă sau nu aveam cu cine vorbi în secunda următoare nu mai făcea parte din viața mea, pentru că nu am nevoie de persoane negative în jurul minte.

Așadar concluzia ar fi că în această viață, este mult mai ușor să faci rău decât bine, și puține sunt persoanele care caută să facă doar bine. Dar ține minte faptul că niciodată nu este prea târziu să faci o schimbare în viața ta și să o iei de la capăt.